Set BPM Multiplier

This is a place for people to chare the custom macros they have written.

Moderator: Moderators

User avatar
sideshowbond
Posts: 153
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Set BPM Multiplier

Postby sideshowbond » 15 Apr 2019, 14:58

I'm trying to set BPM multipliers to specific values rather than use double or half.

Code: Select all

Masters.SetSpeed
sets the multipler to some value when the master itself is set to 'multiplier on fader' but that doesn't really prove helpful as I set BPM via macro too.

There a way to make this work? Double or half don't always trigger cleanly the way I got my cuestacks set up.
icke_siegen
Posts: 901
Joined: 02 Jul 2010, 10:29
Location: Siegen, Germany
Contact:

Re: Set BPM Multiplier

Postby icke_siegen » 15 Apr 2019, 16:19

how about something like this:

Code: Select all

ActionScript.SetProperty.Double("Masters.OptionsEditor.SingleSelection.SpeedMultiplier", Math.Cast.ToDouble(2.0));
User avatar
sideshowbond
Posts: 153
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Re: Set BPM Multiplier

Postby sideshowbond » 15 Apr 2019, 16:54

does that double the value or set it fixed at 2?
icke_siegen
Posts: 901
Joined: 02 Jul 2010, 10:29
Location: Siegen, Germany
Contact:

Re: Set BPM Multiplier

Postby icke_siegen » 15 Apr 2019, 17:06

It sets it to 2. In order for other multipliers simply change

Code: Select all

Math.Cast.ToDouble(2.0)


to

Code: Select all

Math.Cast.ToDouble(0.25)


or

Code: Select all

Math.Cast.ToDouble(4.0)


etc.

In order to select a master I'd try something like

Code: Select all

ActionScript.SetProperty("Masters.SelectedMaster",handle)


Honestly this needs to be tried out...
User avatar
sideshowbond
Posts: 153
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Re: Set BPM Multiplier

Postby sideshowbond » 15 Apr 2019, 17:08

I'll have a look at it tomorrow. I guess my problem lies a little with more than one macro attached to one cue plus link with previous cue which doesn't leave time between macros to be run.
icke_siegen
Posts: 901
Joined: 02 Jul 2010, 10:29
Location: Siegen, Germany
Contact:

Re: Set BPM Multiplier

Postby icke_siegen » 15 Apr 2019, 17:28

At the moment I am struggling to select the master: cannot convert string to handle...
User avatar
sideshowbond
Posts: 153
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Re: Set BPM Multiplier

Postby sideshowbond » 15 Apr 2019, 17:34

I get
Unable to cast object of type 'System.Int32' to type 'Avolites.Titan.Controllers.Handles.Handle'


I'm using

Code: Select all

ActionScript.SetProperty("Masters.SelectedMaster",1612)
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 1105
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: Set BPM Multiplier

Postby Gregory » 15 Apr 2019, 22:08

You need to use the string notation to specify the handle and cast it to a handle so that the SetProperty knows that is what you want.

Code: Select all

ActionScript.SetProperty("Masters.SelectedMaster", handle:"masterHandleID=1612")
ActionScript.SetProperty.Double("Masters.OptionsEditor.SingleSelection.SpeedMultiplier", 2)

As you are using the SetProperty.Double function you do not have to cast the number, you could alternatively do this:

Code: Select all

ActionScript.SetProperty("Masters.OptionsEditor.SingleSelection.SpeedMultiplier", double:2)
User avatar
sideshowbond
Posts: 153
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Re: Set BPM Multiplier

Postby sideshowbond » 16 Apr 2019, 00:06

Brilliant, thank you both :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests