The second generation of Titan One

Welcome to the Avolites TitanOne Support Forum

Moderator: Moderators

ehal_no
Posts: 34
Joined: 12 Apr 2012, 20:38
Contact:

The second generation of Titan One

Postby ehal_no » 13 May 2019, 19:31

Hi
Are there any functional differences between first and second generation Titan One? Or gives the second generation us a new wrapping only?
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 1101
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: The second generation of Titan One

Postby Gregory » 14 May 2019, 13:23

There is the benefit that as a separate box with USB cable it is less prone to wear and tear on the connectors. At present both provide the same functionality with the current software however in future the original hardware will stop being supported.
User avatar
sideshowbond
Posts: 152
Joined: 18 Nov 2016, 20:58

Re: The second generation of Titan One

Postby sideshowbond » 14 May 2019, 19:13

Is the new T1 gonna be able to be plugged into a console and act as additional physical DMX output?
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 1101
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: The second generation of Titan One

Postby Gregory » 14 May 2019, 19:27

This is not currently expected behaviour and I don't think it would work as the T1 would also appear as DMX Output A. If you think this would be a useful feature you could consider adding it to the Ideas page - there is already a similar suggestion for the T2.
desksonmars
Posts: 1
Joined: 05 Jun 2019, 18:14

Re: The second generation of Titan One

Postby desksonmars » 05 Jun 2019, 18:20

By "in future" - do you mean we're going to need to upgrade original Titan One dongles in order to use V12 when it releases? Or is this just that support will be dropped at a unspecified later date?
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 1101
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: The second generation of Titan One

Postby Gregory » 06 Jun 2019, 09:18

The original Titan One sticks will require an additional AvoKey to run version 12, the new T1s have this built in.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests