Titan Simulator won't start/load

Welcome to the Avolites TitanOne Support Forum

Moderator: Moderators

DS_Samir
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2018, 17:45

Titan Simulator won't start/load

Postby DS_Samir » 30 Apr 2018, 17:53

Hey,
I have downloaded the latest Titan PC suite 10.1 software. And tried to start Titan simlator, i can select a console. But when i select one, there is an screen: Starting Titan. But the problem is that this screen is never ending. I can't use anything and it just says: Starting Titan. I've tried to reinstall the software, tried 10.0. But no luck.

Can you please help me with this issue?

Kind Regards,
Samir
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 946
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby Gregory » 01 May 2018, 16:59

Do you see the Titan engine application starting? This should appear as a separate icon in the taskbar with a red T. If it does not appear and you have anti-virus software installed please check to see if any files have been quarantined or deleted as some anti-virus has been known to incorrectly detect Titan. You may need to add an exclusion for the Avolites/Titan directory and reinstall the Titan software to ensure that all required files are there.
DS_Samir
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2018, 17:45

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby DS_Samir » 02 May 2018, 14:28

I see the Red T with 1. In the taskbar when i start the software. Or the green icon with another V icon when i start the simulator. But even if i have my anti-virus disabled, or even removed the software wont start. I have reinstalled the Titan suite PC software.
User avatar
Gregory
Site Admin
Posts: 946
Joined: 14 Dec 2007, 15:25
Location: London, United Kingdom
Contact:

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby Gregory » 02 May 2018, 20:00

It looks like the engine is not starting. Perhaps if you can open Log Viewer Pro and select File > Open Folders from the menu and check for any recent errors.
DS_Samir
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2018, 17:45

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby DS_Samir » 03 May 2018, 23:51

The only error the Log viewer displays is:

Code: Select all

netsh failed with code: 1
. In the TitanHealthCheck. There are no more errors or critical messages.
DS_Samir
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2018, 17:45

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby DS_Samir » 16 May 2018, 21:41

So i was hoping that with the 11th software version things would start working, never mind. I've tried the following:
* Deinstalling anti-virus (AVG)
* Resetting networkadapters.
* Trying to run the software in win7&8 compatibility mode. (I run win10)
* Tried looking in het Log Viewer Pro to "find" something, the only thing i got was the netsh error here above and this:
The following test has not passed: Echo Request Firewall Rule
Returned: Inconclusive

* Reinstalling it.
* Turning of Windows Firewall.

And i just don't now how to get it to work. Can somebody please explain me what possible can be te issue?

PS. The TitanOne.exe does start in the taskmanager, but i can't see titan.exe starting.
PPS. Should i send the zip created by the log collector?
Kully
Posts: 6
Joined: 12 Jun 2018, 09:56

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby Kully » 12 Jul 2018, 14:26

Have you tried right-clicking Titan and running as administrator?
DS_Samir
Posts: 5
Joined: 30 Apr 2018, 17:45

Re: Titan Simulator won't start/load

Postby DS_Samir » 13 Jul 2018, 16:42

Kully wrote:Have you tried right-clicking Titan and running as administrator?

Yes, i have tried running it as administrator.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest