Multi cell effects not importing

Questions or discussions about the Titan and classic consoles and software.

Moderator: Moderators

bercic
Posts: 52
Joined: 03 Nov 2015, 14:18

Multi cell effects not importing

Postby bercic » 20 Jul 2019, 10:46

Hello

I noticed that when importing an effect from another show the multy cell effects do not import as multy cell but as whole lights. This even happens when importing on the same lights as the origin effect.

The effects are crated with shapes and effects engine and then selected run on sub fixtures linear.

What would be the correct way to do it so that this works?

Br
Urban
User avatar
phb
Posts: 45
Joined: 09 Apr 2019, 14:02
Location: Avolites, Park Royal, London
Contact:

Re: Multi cell effects not importing

Postby phb » 22 Jul 2019, 10:39

Hi Urban,

Please could you confirm what version of Titan you are observing this in?

Best,

Peter
Pete Bridgman :: Avolites
bercic
Posts: 52
Joined: 03 Nov 2015, 14:18

Re: Multi cell effects not importing

Postby bercic » 22 Jul 2019, 11:27

Hello

Noticed this on a rental arena v11.3 and duble checked it on a simulator v11.3 at home.

Br
Urban
bercic
Posts: 52
Joined: 03 Nov 2015, 14:18

Re: Multi cell effects not importing

Postby bercic » 22 Jul 2019, 12:11

Hello, did some further analasys on v11.3 symulator at home using the built in capture.

Noticed that if you copy the lights the multy cell effects are not working for the copied light

If you exchange the lights the multy cell effects still work normally on the different type of light.

Br
Urban
User avatar
phb
Posts: 45
Joined: 09 Apr 2019, 14:02
Location: Avolites, Park Royal, London
Contact:

Re: Multi cell effects not importing

Postby phb » 29 Jul 2019, 13:07

Hi Urban,

Thanks for noting this. We're currently investigating some unexpected behaviour when importing cues containing multi-cell effects, but it seems likely that there is some erroneous behaviour here, particularly if the shape was recorded using a group or type group.

Meanwhile, please could you clarify the steps that you're following for the error when copying? I'm seeing the correct behaviour with the following steps:
  1. Start new show
  2. Patch 1 x Showtek "Suntrip Active DMX" address 1.1
  3. [Group] [1] [Enter] {Shapes & Effects} {Shape Generator} {Create} {Dimmer} {Dimmer Spread} {Sub Fixtures (Linear)} [@C] [10] [Enter]
  4. [Record] [Fader 1 Swop] [Clear]
  5. [Patch] [Copy] {Fixture 1 handle} {Empty Fixture Handle}
  6. {Repatch Fixture} [2] [Enter] [11] [Enter] [Avo]+[Exit]
  7. Raise fader 1 to full
  8. Observe correct multicell effect playing back in DMX view

Best,

Pete
Pete Bridgman :: Avolites
User avatar
phb
Posts: 45
Joined: 09 Apr 2019, 14:02
Location: Avolites, Park Royal, London
Contact:

Re: Multi cell effects not importing

Postby phb » 29 Jul 2019, 13:14

Having said the above, I've just noticed that if in step 3 if you don't record using the type-group but with the fixture directly (i.e. omit [Group]) then the effect is not run correctly on the cells. Thanks for bringing this to our attention - we'll seek to rectify this in a future software version.
Pete Bridgman :: Avolites

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests