Tital Mobile Global Palettes not applying

Questions or discussions about the Titan and classic consoles and software.

Moderator: Moderators

rcerwinski
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2012, 20:19

Tital Mobile Global Palettes not applying

Postby rcerwinski » 10 Nov 2012, 20:27

I recently updated from Titan Mobile 5.0 to 6.1 and lost the ability to globally apply palette presets (namely gobos and beams) to the groups of fixtures with information stored within the palette. Currently, the only way I am able to apply the new gobo or beam information is to first select all the groups of fixtures and then select the palette. The colors palette and positions palette still operate as they did in 5.0. Am I missing something obvious? Do all the gobo and beam presets need to be re-recorded or the showfile updated for use in 6.0?

I am also noticing that for the colors palettes, while almost all fixtures respond accurately to the presets, one or two don't seem to be responding to the global application. Namely, I have 4 Chauvet Legend412 movers, and only 3 of the 4 accurately display the selected color.

I've since had to uninstall 6.1 and revert back to 5.0 and everything is working as it should, so it's definitely something software based and not fixture related.

Any help would be greatly appreciated!
User avatar
niclights
The eManual
Posts: 4281
Joined: 24 Sep 2004, 01:06
Location: UK

Postby niclights » 12 Nov 2012, 11:09

I have seen the same problem and will be investigating shortly. In the meantime I suspect a workaround might be to route the file through 6.0 first.
Note that this is only a theory.
User avatar
niclights
The eManual
Posts: 4281
Joined: 24 Sep 2004, 01:06
Location: UK

Postby niclights » 13 Nov 2012, 18:50

Hi,

I have now investigated this and found that the problem is specific to shared palettes from v5 shows loaded directly into v6.1.

There are two workarounds:

1) Load the show into v6, save, load into v6.1.

2) (Ensure user setting [prompt for merge/replace] is enabled (default))
- Select fixtures
- Apply palette
- Store palette
- Select palette handle
- Press [shared] softkey once. (note that this will change the automatic shared type to normal although it doesn't appear to correctly reflect this in the softkey)
- Press [merge]. (double-tap to merge will revert to shared again due to the quick merge function.)

The second workaround is not ideal as it will only work for the chosen selected fixtures at the time of recording.
rcerwinski
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2012, 20:19

Postby rcerwinski » 14 Nov 2012, 11:04

Thanks for the quick replies.

I will pass the show file through v6 before loading into v6.1 and let you know how it works out.
rcerwinski
Posts: 3
Joined: 10 Nov 2012, 20:19

Postby rcerwinski » 16 Nov 2012, 00:52

Where can I find v6.0 for Titan Mobile? I can only find downloads for v5.0 or v6.1.

Any Help?
movingart
Posts: 18
Joined: 24 Jun 2011, 16:05

Postby movingart » 16 Nov 2012, 14:02

rcerwinski wrote:Where can I find v6.0 for Titan Mobile? I can only find downloads for v5.0 or v6.1.

Any Help?


http://www.avolites.com/Support/Console ... obile.aspx
User avatar
niclights
The eManual
Posts: 4281
Joined: 24 Sep 2004, 01:06
Location: UK

Postby niclights » 16 Nov 2012, 14:20

Looks like 6.0 for TM/TS were put back up today.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests